John Bjurqvist (Jovi)
HJB00014

Bild 17
av 4420

John Bjurqvist
Kommande funktion

Här "huttrar" tre elever vid simskolan i Segersta. Det är uppifrån; Gunnar Jonsson, Sven-Erik Jonsson och Clas Gustav Jonsson. På bryggan simläraren Torgny Arvidsson.

Artikel, publicerad i Kuriren 31/7-64. Text och bild; Jovi.
STOR AKTIVITET VID SIMSKOLOR INOM HANEBO
Det har varit lite "gropigt" i vattnet vid badplatsen vid ORN i Segersta de senaste dagarna. Så pass att det stundvis gjort det nästan omöjligt att bedriva undervisningen i simskolan på avsett sätt. Men trots de stora vågorna som ligger på från Bergviken och trots den kalla blåsten har de 41 eleverna slutit upp vid lektionerna. I vattnet hade man på onsdagen plus 17 grader - en acceptabel temperatur.
I Kilafors hade simläraren, kommuninstruktör Torgny Arvidsson, en medeltemperatur på plus 15 grader under kursen på Näset - och nog badades det och tränades simtag och simning trots blåsvädret. Men det var nästan så, att grabbarna och flickorna blåste i land från läraren, när de släppte taget i bryggkanten!
"Simmagistern" har, förutom simskolan i Segersta också kurser i Granbo. I Lotan har man också simskola och för samtliga gäller att det kommer att bli gemensam avslutning vid det nya Kilafors-badet - Näset - den 8 augusti. Kursen i Kilafors är störst med 80-talet elever och totalt lär sig cirka 150-170 ungdomar att simma i sommar i Hanebo.

29 juli 1964GrupporträttSimdyna, Sandstrand, Badbrygga, Simlärare
Negativ6.0 x 6.0 cm
HJB00014Bollnäs kommunHaneboHanebo HembygdsföreningJohn Bjurqvist (Jovi)
Hjälp oss att komplettera, klicka här