År 1976-1980
XGN00030

Bild 30
av 3221

Gunnar MorellGunnar Paul Olof Morell1941-11-06 — Gävleborg, Söderhamn, SöderhamnSöderhamn
Kommande funktion

KFUM Gävle-Fajt.Basket.
XGN 30-XGN 56

Seriefinalen i baskettrean kom av sig efter tio minuter
Aldrig har väl stämningen varit så hög i fritidsgårdensträffen i Gävle som när KFUM Gävle och Fajt möttes för den sk seriefinalen i baskettrean på söndagskvällen.
Det var en seriefinal som mer. eller mindre kom av sig redan efter tio minuter då Fajt skaffat sig en ledning med 14-6, en ledning som man sedan drygade ut undan för undan för att så småningom vinna med klara 82-43 (35-15).
Fajt var det klart bättre laget och segern var fullt rättvis. Den hade med lite tur kunnat bli ändå större om inte nerverna hade spelat in så pass mycket i matchupptakten. Det blev nervigt och hafsigt spel från båda sidor när matchen började och det dröjde ganska många minuter innan de första poängen började ramla in.
Missarna i matchupptakten var legio från både Gävle och Fajt. Så småningom fick dock båda lagen igång skyttet, men främst Fajt vars fina försvarsspel lurade hemmalaget på flera sk givna poäng.
Det var aldrig någon diskussion vilket lag som var bäst på planen. Att stämningen var så hög på läktarna bidrog givetvis de två busslast söderhamnare som hade infunnit sig för,att heja på sina favoriter och långa stunder undrade man faktiskt om man satt i idrottshallen i Söderhamn eller i sporthallen i Gävle.
Som sagt, Fajt var definitivt j bättre laget. Egentligen är det fel att framhålla någon speciell framför någon annan. Alla jobbade och låg i och gav verkligen allt för man ville vinna den här matchen, den matchen som var, så betydelsefull. Nu bör det inte finnas någonting som kan hindra Fajt att gå. mot kvalet och kommande div II-spel. Fajts poäng gjordes av M Rich, 35 Stefan Nordström 18, Janne Hedblom 10, Inge Nilsson 6, Gösta Enebog och Nisse Boman 4 var, Ove Wiman och Bengt Arwelin 2 var och Lars Brändström 1. Bäst i KFUM Gävle var Håkan Hoglin och P O Söderström.
GUNNAR MORELL

SVÅRARE ÄN VÄNTAT
Fajts damer fick svårare än väntat att besegra bottenlaget KFUM Gävle på söndagen. Knappa siffror 49—47 efter underläge 17—25 i paus var slutresultatet och Fajt fick verkligen kämpa för att vinna de två poängen. Det var ett helt nytt Gävle som tog emot BK Fajts damlag och trots att det sånär som på ett par nyförvärv var samma lag som tidigare så var laget mycket star­kare spelmässigt och stor del i detta har nyförvärvet Ilse Burwies, vars säkra skytte gav hemmalaget många poäng.
Fajt vann dock till slut efter kämpatag, men det satt långt inne och nerverna var verkligen på helspänn mot slutet. Det blev Carina Persson som genom de två sista poängen blev matchvinnare för Fajt. I
Fajt fick ställa upp utan sitt ess Maggie Kjell/Boman och det gjorde förstås att Fajts, poängplockning inte blev det normala. Alla flickor i Fajt kämpade bra, med ett extraplus för Eva Pettersson, Inger Unosson och Ylva Jonsson.
GEM
Se utklipp i Kuriren 26/1-76.

25 jan 1976GrupporträttMan, Spelare, Ryggtavla
XGN00030Söderhamns kommunSöderhamnGunnar Morells ArkivÅr 1976-1980
Hjälp oss att komplettera, klicka här