År 1976-1980
XGN00019

Bild 19
av 3221

Gunnar MorellGunnar Paul Olof Morell1941-11-06 — Gävleborg, Söderhamn, SöderhamnSöderhamn
Kommande funktion

Kretsmästerskap på skidor.
XGN 19-XGN 26
Lilian Jonsson.

De yngres eget skidmästerskap
Söderhamns IF kunde glädja sig åt fina tävlingar där allt flöt perfekt när man på söndagen arrangerade kretsmästerskap på södra delen av distriktet. Över 120 startande skidungdomar, där många lovande namn återfinns. Så inte kan man påstå att det är något fel på återväxten inom distriktet inte.
Ute i spåret vid Hällmyra kämpades det väldeliga, och i en del klasser stod verkligen sekunderna på spel. I klassen herrar 13 blev segermarginalen knappast möjliga. Bara en enda sekund tillgodo på tvåan hade segraren Håkan Bransell från Bollnäs SK. Även i hrrar 12 blev det hårt om segern. Där vann till slut Lars Arvidsson från hemmaklubben Söderhamn med sju sekunder före Ulf Bergvall från Vallsta.
En som verkligen gladde den talrika publiken runt skidstugan var Söderhamns lille Ola Melin som vann klassen herrar 11 trots att de andra i många fall var året äldre. Olas spurt tillhörde de vassaste i tävlingarna. Även Olas bror Jan svarade för en fin insats genom att bli tvåa i sin klass. Det var han som hade den där förargliga sekunden på fel sida till Håkan Bransell.
Fina tävlingar som sagt, med många fina skidungomar lovar gott inför ungdoms-DM i stafett som arrangeras av Söderhamns IF om fjorton dagar.
GUNNAR MORELL

Massor av talanger i kretsmästerskapen i Söderhamn...
Skidledarna inom distriktet kan se tiden an med tillförsikt. Åtminstone om man skall döma av söndagens kretsmästerskap för södra delen av distriktet, som omfattar Söderhamns- och Bollnäsallianserna.
Söderhamns IF stod som arrangör, och i vanlig ordning blev det fina tävlingar vid skidstugan ute vid Hällmyra. Dryga 120 startande från 10 klubbar åkte snart undan sina sträckor, och på ett par timmar var tävlingen avslutad.
DUKTIGA UNGDOMAR
Det bjöds på många spännande duster ute i spåret, och inte är det något fel på tävlingsivern hos dessa ungdomar inte. Speciellt i de yngsta grupperna går man in med liv och lust för sitt skidåkande. Och många duktiga ungdomar finns det, så inte skall det behöva saknas arvtagare till våra skidess inom distriktet. Hårdast om segern blev det i klassen för herrar -13 över 2,5 kilometer. Där vann till slut Håkan Bransell från Bollnäs SK med bara en futtig sekund före ett koppel söderhamnsgrabbar med Jan Melin i spetsen. I familjen Melin finns för övrigt flera duktigskidåkare. En yngre bror till Jan, Ola, åkte hem segern i herrar -11, också över 2,5 kilometer.
Hårt blev det också i herrar -12, där Söderhamns Lars Arvidsson vann med 7 sekunder tillgodo på Ulf Bergvall från Vallsta. Trea här blev Ulfs klubbkamrat Sven Åke Gustavsson.
Säkraste segern noterade bollnäsflickan Gunilla Norlinder i damer -12. Hon hade 43 sekunders marginal till Birgitta Selg från Ljusne AIK.
Se utklipp i Kuriren och Ljusnan 20/1-76

18 jan 1976PorträttFlicka, Flagga, Luva, Skidstav, Mugg
XGN00019Söderhamns kommunSöderhamnGunnar Morells ArkivÅr 1976-1980
Hjälp oss att komplettera, klicka här