År 1976-1980
XGN00007

Bild 7
av 3221

Gunnar MorellGunnar Paul Olof Morell1941-11-06 — Gävleborg, Söderhamn, SöderhamnSöderhamn
Kommande funktion

Basket. Fajt-Tureberg

Förkrossande seger för Fajt
Lördagens basketmatch mellan BK Fajt och Tureberg slöt med en förkrossande Fajt-seger. Hela 90—62 blev Fajts segersiffror efter halvtidsledning med 38—23. Och man kunde verkligen undra vilket lag som spelade i trean och vilket som spelade i tvåan. Tureberg blev väl närmast en liten besvikelse. i
Laget har sedan höstens segermatch mot Fajt, två poäng skiljde lagen åt då, förlorat Jonas Schill, men istället fått ytterligare en amerikan. Förutom Adrian Tann, mycket omskriven inför tvåans seriestart i höstas, så fanns Bill Kahn med i laget. En USA-spelare som vistats i Sverige sedan sex år och bland annat spelat allsvenskt med Oliv.
Mot Fajt räckte dock inte ett Tureberg med 2 amerikaner till, utan fick långa stunder finna sig i att bli utspelade. Man försökte ofta driva upp tempot för att på så sätt irritera hemmalaget, men Fajt fortsatte att spela sitt spel.
Man försökte också att sätta flera man på Fajts suveräne Marvin Rich, men kattmjuke Marvin kröp lekande lätt undan sin uppvaktning. De andra grabbarna i Fajt svarade för en fin kämpainsats, och det syntes att man verkligen ville visa sin kapacitet. Det vill säga, att man hör hemma i tvåan. Nu gäller det bara att försöka få behålla Marvin Rich, för med all säkerhet kommer flera lag att försöka få honom till sig. Han platsar definitivt i allsvenskan.
En mycket bra match av Fajt alltså, där både anfall, och kanske speciellt försvar fungerade bra. Det skall bli roligt att se hur laget klarar sig mot tvåans suveräner Duvbo/Djursholm som blir nästa stora uppgift för Fajt inför våromgången i serien.
Fajts poäng gjordes av Marvin . Rich 50, Stefan Nordström 14, Nisse Bohman 12, Anders Lilja 6, Janne Hedblom 4, Inge Nilsson och Per Andersson 2. Turebergs mesta poäng svarade Adrian Tann för med 19, Bill Kahn gjorde 18 och Hans Engberg 14.
GEM
Toppbasket i Söderhamn
I dag, lördag, kommer Söderhamnarna att bjudas på högklassig basket då hemmalaget Fajt gästas av Stockholmslaget Tureberg. Fajt satsning på en snabb återkomst i tvåan är verkligt seriös, och som ett led i detta vill man ha hårda matcher möt bra motståndare. Därför kommer den här vänskapsmatchen som ett led i den intensiva träningsperiod laget nu haft runt helgerna.
Tureberg tillhörde i fjol topplagen i tvåan och kvalade till allsvenskan men föll. I höstas spelade Fajt mot Tureberg i Stockholm och förlorade knappt med två poäng som kom i slutsekunderna. Sedan dess har förstås Tureberg gått framåt eftersom deras serie är mycket hårdare än Fajts, så det kommer att bli kämpigt för Söderhamnslaget om man vill vinna. För närvarande ligger Tureberg i mitten av tabellen i division 2 östra, som leds av suveräna Duvbo/Djurs- holm.
GEM
Se utklipp i Kuriren 3/1-75

3 jan 1976VerksamhetMan, Publik, Läktare, Spelare, Ryggtavla, Basketkorg
XGN00007Söderhamns kommunSöderhamnGunnar Morells ArkivÅr 1976-1980
Hjälp oss att komplettera, klicka här