DiBiS bildarkiv

Här hittar du 264 521 svartvita bilder från tiden 1850 och framåt och därmed en fantastisk dokumentation av livet i Söderhamns, Bollnäs, Ovanåkers och Gävles kommun med omnejd under drygt 150 år. Såväl professionella fotografer som amatörfotografer, samt arkivsamlare av olika slag finns representerade i vårt arkiv.

Så här kommer du igång att söka i DiBiS Bildarkiv.

DiBiS Bildarkiv är fritt och öppet för alla

Det är naturligtvis helt fritt att söka bland bilderna som visas lågupplöst på webben. Är du intresserad av att få tillgång till högupplösta bilder, privat eller av yrkesmässiga skäl, ta då kontakt med oss på DiBiS så hjälper vi till. I samarbete med medlemsföreningarna söker bildarkivet ständigt nya bilder från alla epoker för att vi i framtiden ska kunna få bilden av vår gemensamma historia allt bättre belyst.

Var med och berika kulturarvet!

Den dokumentation som nu i första skedet finns kopplad till bilderna är den dokumentation som i flertalet fall finns nedtecknad på baksidan eller dokumenterad vid sidan av bilderna. I bilddatabasen har vi många bilder som vi inte vet mycket om. Under varje enskild bild i samlingarna finns en möjlighet för dig att lämna information kring varje bild via e-post till oss på DiBiS. Tveka inte, dela med dig av dina kunskaper och var därigenom med och utöka värdet på Söderhamns gemensamma digitala fotografialbum. Känner du till något om dessa bilder; fotografen, en stadsdel, fototid eller något annat som kan vara av intresse (gärna så exakt som möjligt)? Skriv då till oss!

Har du något annat du vill delge oss eller fråga om så kontakta oss här: Kontakta DiBiS

Lagstiftning

Vi följer den lagstiftning som gäller för bilder och utgår ifrån att du som användare gör detsamma. Bilderna i bildarkivet är fria att använda för privat bruk i icke kommersiellt syfte. All annan användning kräver en kontakt med bildrättsinnehavaren genom DiBiS. Den som vidarebefordrar bilder från DiBiS är själv skyldig att förvissa sig om att inget brott mot upphovsrättslagen föreligger.

Även personuppgifter omfattas av lagstiftning. Det kan finnas personuppgifter som publicerats genom DiBiS och som saknar godkännande av den registrerade. Vi följer personuppgiftslagen genom att inte använda personuppgifterna i kränkande syfte. Den som mot sin önskan finns avbildad eller beskriven i bildarkivet blir naturligtvis borttagen efter kontakt med DiBiS.